Villi-Joikhu Pirteä Pimu

Viimeksi päivitetty 9.6.2021 Terveisin: admin

Nimi: Pimu 
Syntynyt: 05.02.2010
Sukupuoli: narttu
Väri:Musta vaalein merkein
Koko: Keskikokoinen 
Lonkat: C/A
Silmät: Terveet
Polvet: Terveet

Luonne:  Pimu on sijoituskoirani, joka asustaa mammansa Unnan kanssa Karjaalla. Nimensä mukainen pirteä koira, joka liukkaasti menee joka paikkaan pelkäämättä kuitenkaan. Täällä pentulaumassa piti puolensa ja kiipeili kaikkialle mihin vain pääsi. Ruokasäkin päälle, pihalla lumikinoksiin, joita tänä talvena onkin ollut ja korkeita kaikkialle piti kurkottaa. Reipas pikku veijari, ja touhua riitti. Nina Pimun emäntä kertookin näin: 8 viikkoisena Pimu on utelias tutkimusmatkailija. Kotipiha Karjaalla tarjoaa runsaasti virikkeitä, joista rohkea, reipas ja peräänantamaton neiti nauttii. Pimu on erittäin energinen ja keksii kyllä itse tekemistä, jos energiaa ei ohjata sallittuun tekemiseen. Kongit ja muut älylelut ovatkin ahkerassa käytössä. Myös emä ja kotiväki leikittää. Villikko on salamannopea, ja ehtii joka paikkaan ensimmäisenä. Pimu on voimakastahtoinen, ja ilmoittaa raikuvasti oman mielipiteensä – varsinkin eriävän… Rasavilli tyttö on ottanut heti ensi metreillä paikan kotiväen sydämissä.   Pimu on vesipeto. Vesileikit ovat Pimulle ehdoton ykkönen. Ensin vesikupissa räpistely ja kun neiti kasvoi ei se enää riittänyt vaan pesuvatileikit pesuhuoneessa ja sen jälkeen iso vesilaari pihalla. Pimu asettaa itsensä laariin ja alkaa kauhoa vettä. Viimesin keksintö oli hiipiä salaa suihkuun. Jos isäntäväeltä jää suihkun ovi auki, Pimu hiipii huomaamatta jalkojen juureen suihkuseuraksi ja nauttii virkistävästä suihkusta pyydystäen varmaan vesipisaroitakin. Pimu on aika peloton koira. Pikkupentu ei pelännyt edes isoa hevosta ja teki heti tuttavuutta ison eläimen kanssa. Kekseliäs Pimu on myös. 
Harrastukset: Pesuvadissa räpistely, puutarhan ”hoito”, pomppiminen ja kiipeily. Suihkussa käynti. 

Saavutukset:  Virallinen näyttely Lahti 1.5.2011 Tuomari Jari Fors JUN.LK. EH   Katselmus Helsinki 2013 Loppukehä sijoitus. 

Arvosteluita:  Katselmus Helsinki 19.3.2011 Tuomari Marja Tuominen ” Hyvä karvapeite, rauhallinen luonne, kaunis häntä ja kaunis rakenne. ” 

Näyttely Lahti 1.5.2011 Jari Fors” Musta vaalein merkein, Keskikokoa pienempi. Siro oikeanmuotoinen pää. Selässä hieman pehmeyttä. Hieman pitkä runko. Oikea-asentoiset raajat. luusto saisi olla vahvempaa. Melko hyvä häntä ja turkki. Kevyet liikkeet, luonne oikea. ” Suhtautuminen tuomariin rodunomainen lähestyttäessä.  

Katselmus Helsinki 2013 Tuomari Kirsti Hassinen ” Kaunis keskikokoinen narttu. Riittävät kulmaukset. Kaunis ilme. Liikkuu hyvin. Mukava luonne. Esitetään hyvin .” 

Terveys: Kyynärät tutkittiin myös 9.4.11 ja tulos terveet olivat 0/0. Silmät on tutkittu terveiksi viimeksi 12.2.2013. Yhdet jälkeläiset , synnytys meni hyvin ja todella hyvä emä. Pimun pennut ovat nyt pompen geenitestattuja molemmat ja ovat todettu kantajiksi. Pimu itse on ollut terve ja yksi veli on kivesvikainen, ja siskolla on pieni häntämutka lievä hännänpäässä. Pimun pennuilla sellaista ei ollut, Pimu on geenitestattu Pompen taudin osalta ja on kantaja. Voidaan yhdistää terveeksi testattuun urokseen. 

TAKAISIN